Hygiëne
Hygiëne vinden wij zeer belangrijk dit geld natuurlijk voor alle producten maar zeker voor onze Sushi
Bacteriën kan je niet met het blote oog zien. Bij de bereiding van rauwe producten is de hygiëne dus erg belangrijk en vormt hierdoor een groter risico voor de voedselveiligheid. Onze Sushi wordt bereidt volgens een eeuwenoude Japanse traditie waarbij er veel met de handen wordt gewerkt. Dat de kwaliteit van de producten natuurlijk vanzelfsprekend vers moeten zijn is een begrip, echter moet men er ook van uit kunnen gaan dat de hygiëne regels goed in acht worden genomen..
U als consument mag ons hierop gerust aanspreken.
Daarom enkele tips die men kan hanteren om zeker te zijn dat de regels worden nageleefd
Vis moet men altijd koel bewaren, ligt deze opgediend in een vitrine dan moet deze ten allertijden gekoeld zijn.
Als de vis ruikt dan is de kwaliteit minder. Verse vis ruik namelijk niet!
Ingrediënten die zijn uitgedroogd geven een slecht voorteken
Let b.v. op dat de Sushi Chef handschoentjes aanheeft
Japanners voegen wasabi toe, dit doet men niet enkel voor de smaak. Wasabi onderdrukt ook de vorming van bacteriën